WESTERSCHELDE FERRY

KLANTENSERVICE

Kijk hieronder bij ‘Veelgestelde vragen’ of jouw vraag erbij staat. Zo niet, neem contact met ons op. We helpen je graag.

Contactgegevens

Adres

Westerhavenweg 2a, 4382 NM Vlissingen
Postbus 13, 4460 AA Goes


Telefoonnummer

+31 (0)850401800
Maandag t/m vrijdag 8:00-17:00


E-mail

klantenservice@westerscheldeferry.nl


Aanmeerplaats Vlissingen

Westerhavenweg 2, Vlissingen


Aanmeerplaats Breskens

Veerhaven 2, Breskens


ContactformulierIk ga akkoord met de privacy policy

 

BINNENKORT ONLINE
Tickets

Bij de servicebalie óf via de automaat op het veerplein in Breskens en Vlissingen kun je een ticket voor de overtocht kopen. Binnenkort is dit online mogelijk.

Meer informatie

ALS EERSTE OP DE HOOGTE
SMS Service

Door weersomstandigheden of onvoorziene werkzaamheden kunnen er wijzigingen optreden in de vaartijden. Meld je aan voor de SMS Service. Je krijgt dan als eerste een bericht als er wijzigingen zijn in de aankomst- of vertrektijden van de Westerschelde Ferry.

Meer informatie

VOORDELIGER REIZEN
b-tag

Met een b-tag reis je voordeliger met de Westerschelde Ferry. Je kunt kiezen voor achterafbetaling van losse overtochten of onbeperkt reizen voor een vast bedrag per maand. Net wat bij je past. Studenten reizen met een b-tag zelfs gratis! Vraag je b-tag aan via Movenience. Je ontvangt hem ongeveer een week later.

Meer informatie

VAN A NAAR B
Plan jouw reis

Wil je weten hoe de Westerschelde Ferry in jouw totale reis van A naar B past? Plan je hele reis, inclusief overvaart met De Westerschelde Ferry, eenvoudig via de reisplanner. De Westerschelde Ferry is opgenomen in openbaar vervoer-reisplanner 9292. Je plant je totale reis, inclusief overtocht met de Westerschelde Ferry, dus heel eenvoudig.

Meer informatie

VRAGEN?

Vind hieronder antwoord op je vraag!

Kan ik met mijn auto op de Westerschelde Ferry?

Nee, je kan niet met je auto op de Westerschelde Ferry. Wel te voet of met een (brom)fiets.

Wat is een geldig vervoerbewijs?

Voor een overtocht met de ferry moet u in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs. Dit kan los kaartje, b-tag abonnement of e-ticket zijn.

Kunt u bij controle geen geldig vervoersbewijs laten zien, dan riskeert u een boete.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Alle voorwerpen die achterblijven op onze schepen en in de passagiersterminals, worden verzameld en geregistreerd en drie maanden bewaard in de passagiersterminal van Vlissingen. Bent u iets kwijt? Neemt u dan contact op met de klantenservice op 085-0401800 (geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00). U kunt gevonden voorwerpen ophalen bij de servicebalie in Vlissingen.

Kan ik met mijn (brom)fiets op de Westerschelde Ferry?

Ja, je mag met je (brom)fiets op de Westerschelde Ferry. Je betaalt hier wel extra voor. Bekijk hier de tarieven.

Waar meert de Westerschelde Ferry precies aan?

De Westerschelde Ferry meert aan bij Westerhavenweg 2 in Vlissingen en Veerhaven 2 in Breskens.

Kan ik vanaf de Westerschelde Ferry te voet naar het centrum van Vlissingen?

Ja. De Westerschelde Ferry meert ongeveer 2,3 km van het centrum van Vlissingen aan. Afhankelijk van je wandeltempo doe je er ongeveer 25 minuten over. Ondertussen geniet je van het uitzicht op zee.

Kan ik vanaf de Westerschelde Ferry te voet naar het centrum van Breskens?

Ja. De Westerschelde Ferry meert ongeveer 1 km van het centrum van Breskens aan. Afhankelijk van je wandeltempo doe je er ongeveer een kwartiertje over.

Hoe ver is het vanaf de Westerschelde Ferry tot aan het strand?

Vanaf de Westerschelde Ferry sta je in Breskens binnen vijf minuutjes lopen met je voeten in het zand. Vanaf de aanmeerplek in Vlissingen doe je er iets langer over. Het is een goede 3,5 kilometer, dus te voet doe je er ongeveer drie kwartier over, met de fiets een kwartiertje.

Is er een directe openbaar vervoerverbinding vanaf de Westerschelde Ferry?

Vanaf beide aanmeerplaatsen van de Westerschelde Ferry is het 1 á 2 minuten lopen tot aan een busstation. Check de reisplanner voor jouw aansluiting.

Kan ik mijn auto parkeren in de buurt van het vertrek- en aankomstpunt van de Westerschelde Ferry?

Ja. In de buurt van beide aanmeerplaatsen is voldoende parkeergelegenheid.

Wanneer is een b-tag abonnement voor mij interessant?

Met een b-tag betaal je altijd minder voor een overtocht dan zonder b-tag. Of je met de b-tag vervolgens het beste kiest voor achterafbetaling van losse overtochten of onbeperkt reizen met een abonnement, is afhankelijk van jouw situatie. Er zijn namelijk verschillende tarieven gebonden aan leeftijd, opleiding en met/zonder (brom)fiets.

Een paar voorbeelden:

  1. Je bent voetganger, geen Zeeuwse scholier of student, ouder dan 11 en jonger dan 65 jaar. Een losse overtocht met b-tag kost je dan € 2,69. Voor een maandabonnement betaal je € 68,81. Vanaf 26 overtochten per maand is een maandabonnement dan interessanter voor je.
  2. Je bent een Zeeuwse scholier van 16 jaar en hebt een bromfiets bij. Een losse overtocht met b-tag kost je dan € 3,69. Voor een maandabonnement betaal je € 24,50. Vanaf 7 overtochten per maand is een maandabonnement dan interessanter voor je.
  3. Je bent voltijds student aan een mbo, hbo of wo-opleiding. Met een b-tag reis je gratis!

Hoe lang duurt de oversteek met de Westerschelde Ferry?

De oversteek duurt ongeveer 23 minuten.

Kan ik altijd mee of zijn er ook wel eens wachttijden voor de Westerschelde Ferry?

Met 186 plaatsen biedt de Westerschelde Ferry meestal voldoende ruimte voor iedereen. Maar in de maanden juli en augustus kan het wel eens voorkomen dat er wachttijden ontstaan. Wil je die vermijden? Dan adviseren we je om vanuit Breskens voor 11.00 uur te vertrekken en vanuit Vlissingen voor 16.00 of na 19.00 uur.

Kan ik vooraf een plaats reserveren voor de overtocht op een bepaald tijdstip?

Nee. Het is niet mogelijk om vooraf een plaats te reserveren.