Westerschelde Ferry

Over Westerschelde Ferry

De Westerschelde Ferry BV exploiteert in opdracht van de Provincie Zeeland de veerdienst Vlissingen-Breskens twee schepen: de Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Deze SWATH-schepen zorgen voor een comfortabele en betrouwbare veerverbinding tussen Vlissingen en Breskens. De overtocht duurt ongeveer 23 minuten. De schepen bieden plaats aan maximaal 186 passagiers en zo'n 90 fietsen en bromfietsen. De lengte van de schepen is 37,71m, de breedte 17,31m en de diepgang 4,2m. Twee dieselmotoren van 2x 1560KW bij 1800TPM zorgen voor de voortstuwing.

De veerverbinding tussen Vlissingen en Breskens is een belangrijke schakel in het OV-netwerk van Zeeland. Een Europese aanbesteding van deze verbinding heeft in 2014 geen inschrijvers opgeleverd. Daarom hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland besloten de verbinding zelf te exploiteren en onder te brengen in een dochteronderneming: de Westerschelde Ferry BV.

Voor vragen, suggesties of klachten kunt u bellen naar de klantenservice van de Westerschelde Ferry, telefoonnummer 085 0401800 of e-mailen naar Klantenservice@westerscheldeferry.nl.

De Westerschelde ferry communiceert alleen via deze Web site of de WSF sms tool en niet via twitter en facebook.

SMS Alert

Meteen op de hoogte

Plan uw reis

Ons reisadvies voor u

Dienstregeling

Bekijk de dienstregeling hier

Tarieven

Bekijk onze tarieven hier