Westerschelde Ferry

TIPS

De overtocht is al een belevenis op zich!

Visserijmuseum Breskens
Alles wat je wilt weten over visserij, zeedieren, vogels en meer…

In het Visserijmuseum leer je het boeiende verhaal van de zee, over vissers en de bijzondere vangsten van fossielen, schelpen en andere zeeschatten. Het museum beschikt over één van de grootste tentoongestelde collectie vogels en er is een zeeaquarium waarin verschillende vissen leven zoals haaien, zeepaardjes, platvissen, krabben, garnalen, zeesterren en kreeften. Van een echte visser leer je hoe je een visnet breit of vissersknopen legt. De leukste manier om naar het Visserijmuseum in Breskens te gaan is met de Westerschelde Ferry. Combitickets van € 10,- (museum én ferry overtocht) koop je in onze webshop.

Het Visserijmuseum is gesloten op zondag en maandag.

Direct naar de website

BEVRIJDINGSMUSEUM ZEELAND
Duik in het verleden van de Tweede Wereldoorlog

Leer in het Bevrijdingsmuseum Zeeland het verhaal kennen van de Slag om de Schelde. Een hevige strijd tussen de geallieerde en Duitse troepen in het najaar van 1944 om de macht over de Westerschelde op te eisen. De belangrijkste vaarroute naar de (bevrijde) haven van Antwerpen. Een vaak vergeten strijd, maar van doorslaggevende betekenis voor de latere bevrijding van West-Europa. Combineer je uitstap naar het verleden met een overtocht met de Westerschelde Ferry. Ontdek hoe het strijdtoneel van de Slag om de Schelde ook nu nog een van de drukste vaarwegen ter wereld is.

Direct naar de website

Zeeverhalen
Zeeuws maritiem muZEEum

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu. Zeeverhalen. Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk en andere beroemde en minder bekende zeevaarders.

Stap aan boord; kom naar het muZEEum. En vergeet niet het 17e-eeuwse torentje te bezoeken: een machtig uitzicht over zee en stad. Je voordeel combitickets bestel je eenvoudig in de webshop.

Direct naar de webshop

BELEEF ZEELAND
Fietsroute aan twee zijden van het water met de Ferry

Bekijk tijdens deze Badkoerier fietsroute Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Door de Ferry die vaart tussen Breskens en Vlissingen kan je beide delen van Zeeland bekijken. Tussen het fietsen door kan je dus heerlijk uitwaaien op de Westerschelde Ferry. Op deze Ferry zie je van alles, grote vrachtschepen, zeilers, meeuwen en wellicht nog andere mooie dieren. Verder fiets je door de plaatsen Middelburg, Vlissingen, Breskens en IJzendijke.

Direct naar de fietsroute pagina

SPORTIEF & CULINAIR GENIETEN
Happen en trappen

Als je van fietsen, mooie natuur, gezellige dorpjes en steden én lekker eten houdt, fiets dan een route van Happen en trappen. Na een oversteek met de Westerschelde Ferry trap je van het ene naar het andere restaurant en zie je onderweg al het moois van Zeeland.

Let op: restaurants zijn momenteel vanwege het coronavirus gesloten.

Meer info & reserveer direct

ZONNIG ZEEUWS-VLAANDEREN
Dutch Bike Tours

Met Dutch Bike Tours heeft Westerschelde Ferry afspraken gemaakt om tegen een aangepast tarief deelnemers mee te laten reizen met de Westerschelde Ferry.

Direct naar de website

UITWAAIEN!
Verken Vlissingen

Vlissingen is de boulevard en de boulevard is Vlissingen. De havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken.

Uitwaaien in Vlissingen

ZONNIG ZEEUWS-VLAANDEREN
Cycle Tours

Met Cycle Tours heeft Westerschelde Ferry afspraken gemaakt om tegen een aangepast tarief deelnemers mee te laten reizen met de Westerschelde Ferry.

Direct naar de website

DE MARITIEME BADPLAATS BIJ UITSTEK
Ontdek Breskens

Er valt genoeg te zien en te beleven in het vissersdorp. Het aan- en afvaren van enorme zeeschepen over de Westerschelde, maakt een dag strand hier nooit saai. Vanaf het strand, ten oosten van de veerhaven, wandel je zo het centrum in. Daar vind je restaurants, winkels en terrassen. Ga ook zeker ergens verse vis halen, direct bij de bron op de kaoje bij de vissershaven. Het Visserijmuseum laat alles zien over de Bressiaanse vissers. Het museum is van november tot april gesloten.

Let op: restaurants zijn momenteel vanwege het coronavirus gesloten.

Ontdek Breskens